Noutati si proiecte

L’etape Romania by Tour de France.

“Romania se află pentru al doilea an pe harta internațională a prestigiosului eveniment L’Étape, oferind celor peste 2000 de concurenți așteptați la start experiența unică a campionilor chiar la ei acasa: o capitală fără trafic, trei trasee excepționale, cele mai înalte standarde de organizare și o atmosferă festivă care sărbătorește sportul și apartenența, participanții fiind înscriși de regulă ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi.

În data de 27 august traficul va fi restricționat începând cu ora 07:00 dimineața până la ora 14:00 pe următoarele străzi și artere:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției:

  • 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km.
  • 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori

Citeste mai mult

Când îti duci masina pe ultimul drum, gândeste-te ca ea nu moare, ci se transforma.

Suzana o chema pe masina lui unchi-miu din copilaria mea. Asa îi spusese matusi-mea, care o alinta Suzi. Suzi a murit demult, cel mai probabil a zacut ani buni singura într-un cimitir de masini pâna a ajuns la fier vechi. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, când am vizitat cel mai mare centru Remat din tara, de pe centura Bucurestiului, undeva în zona Berceni, unde în jur de 1000 de masini sunt duse pe ultimul drum în fiecare an. Asta doar aici, ca mai sunt înca vreo 500 de firme autorizate sa preia masini vechi, în toata tara (nu toate recicleaza, deci, daca te intereseaza aspectul asta, ar fi bine sa verifici).
concurs
Astazi, masinile nu mai au soarta lui Suzi. Nu vin aici doar sa moara, ci mai degraba sa-si doneze organele. Dar proprietarii lor tot sunt mâhniti când le lasa la poarta Rematului.

„Toti jurnalistii ma întreaba daca sunt tristi proprietarii când vin sa-si lase la noi masina. Da, sunt tristi, sunt suparati, unii plâng, e bine?”, ma ia tare Ina Medrea, director comercial la Rematholding, când intram pe poarta centrului unde ajung masini fie prin programul Rabla, fie aduse pentru radiere sau casate de societati comerciale si institutii ale statului din propriile parcuri auto. Tot aici ajung si autovehiculele dauna totala din accidente, aduse de societati de asigurare.

Jurnalistii cauta senzationalul din relatia omului cu masina, spune Ina, în timp ce ma uit la o gramada de fiare contorsionate ce pare sa fi fost, cândva, o Mitsubishi. Încerc sa-mi iau ochii de la airbag-urile sfâsiate si banchetele patate. De ulei, sper, în sinea mea.

Citeste mai mult

Demararea programelor „Rabla Clasic” si „Rabla Plus”

Viceprim-ministrul, ministrul Mediului, Gratiela Leocadia GAVRILESCU, a sustinut astazi, 15 martie 2018, conferinta de lansare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national (Rabla) si a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus).
concurs

Evenimentul, care a avut loc la sediul REMAT Berceni, a fost marcat printr-o expozitie de automobile electrice si hibrid si printr-o vizita de prezentare a fluxului de depoluare si tratare a vehiculelor scoase din uz.

Referitor la programul “Rabla Clasic”, viceprim-ministrul, ministrul Mediului, Gratiela Leocadia GAVRILESCU, a declarat: “Cel mai longeviv program guvernamental este lansat astazi, iar tinta României începe sa fie îndeplinita asa cum ne-am asumat. Persoanele fizice pot începe din acest moment sa mearga la producatorii validati în vederea îndeplinirii formalitatilor de înscriere pentru a-si achizitiona un autovehicul nou, cu emisii scazute, în locul celui vechi, poluant. În acelasi timp, persoanele juridice pot depune, începând de astazi, dosare de acceptare la Administratia Fondului pentru Mediu, în conditiile Ghidului de finantare, pâna pe 28 septembrie 2018. Eforturile nu sunt numai ale noastre, ci si ale celor care creeaza locuri de munca în România. Anul acesta, Guvernul României, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat pentru “Rabla Clasic” suma de 133 milioane lei. Deci, aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe soselele României”, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la conferinta de lansare a programului guvernamental.

Citeste mai mult

Comunicat de Presa – IERC 2018

In perioada 17 – 19.01.2018, o delegatie REMATHOLDING a participat la Congresul international al reciclatorilor de Deseuri electrice si electronice (IERC – International Electronic Reciclyng Congress), care s-a desfasurat la Salzburg, Austria.
concurs
La Congres au fost prezenti aproape 500 de participanti, din 47 de tari, de pe 4 continente si 62 de expozanti. Cei mai multi participanti au fost din Germania (127 participanti), Olanda (45 p), Austria (33 p), Belgia (25p), Marea Britanie (17 p), Elvetia (14 p). Europa detine ponderea participarii cu 34 de tari (73% din totalul tarilor participante), urmata de Asia (7 tari – 15%), America (3 tari – 6%) si Africa (3 tari – 6%). Din Romania au participat 3 firme si o asociatie colectiva.

Se remarca ponderea mare a participarii pentru Europa, atat ca numar de tari, cat si ca numar de participanti. Unii din participanti au exprimat opinia neoficiala ca acest Congres a devenit o afacere europeana, in special pentru tarile dezvoltate (Germania, Olanda, Austria, Belgia, Marea Britanie, Franta, Suedia etc.), care domina spatiul expunerilor, expozantilor, echipamentelor si instalatiilor prezentate si tehnologiilor de reciclare, valorificare si eliminare ecologica a fractiilor rezultate din tratarea DEEE.

Citeste mai mult

Rematholding sponsorizeaza LICEUL TEHNOLOGIC “CRIȘAN” CRIŞCIOR

Profesori fiind, încercăm din răsputeri să ne învățăm elevii să înțeleagă lumea în care trăim și căutăm neîncetat căi să-i convingem că, să dai tot ce-i mai bun, înseamnă respect pentru sine.
concurs
Astăzi, 24 noiembrie 2017, ni s-a predat încă o dată, tuturor, această lecție de viață. Pentru ca astăzi, d-nul Dr. Ing. MIHAI EMILIAN SOFIAN, președintele firmei Rematholding, originar din Crișcior, a fost oaspetele nostru de onoare. Și ca un oaspete cu greutate, nu a venit la noi cu mâna goală, ci, a adus în dar copiilor noștri un laborator nou de informatică dotat cu o minunăție de computere de ultima generație, care ne propulsează direct în prima linie și oferă copiilor o șansă reală de a-și alege sau chiar schimba viitorul.

Noi, i-am mulțumit în felul nostru, cu pâine și sare și cu daruri pentru suflet. Cu neastâmpărul și bucuria din ochii copiilor la vederea noilor “jucării”, cu felul lor curios și cuminte de a asculta o poveste de viață într-o atmosferă în care visele au devenit realitate.

Citeste mai mult

Turneu de fotbal Focsani 20-22.10.2017

Si in acest an, in perioada 20 – 22 octombrie, SC REMATHOLDING Co SRL si-a antrenat unitatile si punctele sale de lucru, precum si alte unitati partenere, prin echipele de fotbal care le reprezinta, intr-o intrecere sportiva de masa, respectiv un turneu de fotbal. 6 echipe s-au intrecut pe covorul de iarba pentru a dovedi care este mai antrenata, mai in forma si – la sfarsit – cea mai buna sa primeasca laurii victoriei.
concurs
Intrecerea, impecabil organizata de Remat Vrancea, s-a desfasurat la Odobesti, in frumoasa baza sportiva COMPLEXUL SPORTIV ODOBESTI, dotata cu un teren cu gazon natural de cea mai buna calitate, cum nici unele echipe din divizia A nu au. Jos palaria pentru calitatea terenului, lucru care a influentat si calitatea jocului, cele mai tehnice echipe avand un avantaj important in configurarea clasamentului final.

In plus, atmosfera de toamna cu culori galben-ruginii incantatoare ochiului, entuziasmul jucatarilor, dar si al suporterilor, a fost completat de mirosul placut al mustului proaspat si al pastramei de oaie si al carnatilor de porc/oaie care sfaraiau pe gratarele incinse.
Toata lumea a fost multumita si satisfacuta de conditiile in care a fost organizat si cum s-a desfasurat turneul.

Citeste mai mult

Campanie interna de colectare deseuri 05.09-06.10.2017

In perioada 05.09 – 06.10.2017, la sediul REMATHOLDING s-a desfasurat campania de colectare a deseurilor de ambalaje si baterii si acumulatori portabili uzati, campanie in care angajatii s-au implicat activ, cantitatea totala colectata de la angajati fiind de peste 6000 kg.
concurs
Multumim tuturor celor care s-au implicat si au facut efortul de a colecta selectiv, acasa sau la birou, deseurile generate si de a le preda responsabil pentru a fi reciclate.
De altfel, mai in fiecare zi a saptamanii, dar mai ales in ziua de luni, angajatii aduc deseurile colectate selectiv in cursul saptamanii si le depun in containerele specializate care se afla la intrare in societate.

Noi, lucrand in domeniu reciclarii deseurilor, trebuie sa fim un model pentru colaborarori/familie/prieteni si sa incercam sa promovam si sa respectam principiile de baza privind protectia mediului si a sanatatii oamenilor.

Este important sa precizam ca cei care au participat la campania de colectare a deseurilor de ambalaje si baterii si acumulatori portabili uzati au fost recompensati pentru efortul, stradania si consecventa dovedita in derularea acestei campanii.
Speram ca in astfel de campanii, care se desfasoara periodic in cadrul societatii noastre, vor participa tot mai multi angajati, iar cantitatile colectate de la acestia vor fi tot mai mari.

Citeste mai mult

Andrei Sofian – Discover more about the BIR Young Traders Group from Committee members.

It is hard to state when my passion for scrap recycling started. I believe it has been in my blood since childhood and I know for sure that I have inherited it from my father, Mihai Sofian. Ever since I was born, he has been active in this field and I’ve always perceived him to be full of enthusiasm for his job.
concurs
What was it like to attend your first BIR Convention?
I attended my first BIR Convention in Paris in 2014. I was surprised by the large number of epresentatives of different firms from around the world that was present there. Most of the time, I accompanied my father to his meetings in order to understand the importance of BIR conferences and exhibitions for the recycling organisations and for the professional staff. There are benefits for every attendee as the main purpose is to offer participants the possibility of engaging and interacting with each other.

Why did you join the BIR?
I joined BIR because I realised very early why this federation was so appreciated worldwide. First of all,
through its publications and thanks to the seminars during its conventions, BIR keeps its members up to date with the latest trends in the recycling market, with industry innovation/research, with environmental legislation, etc. Being informed will put me one step ahead of the competition and Rematholding will become stronger and stronger! In addition, the BIR events offer me a great opportunity to enlarge my network and to make valuable contacts in this domain, even on a global level.

Citeste mai mult

Andrei Sofian – Scrap is in my blood

It is hard to state when my passion for scrap recycling started. I believe it has been in my blood since childhood and I know for sure that I have inherited it from my father, Mihai Sofian. Ever since I was born, he has been active in this field and I’ve always perceived him to be full of enthusiasm for his job.
concurs
When I was in high school, I used to go with him to visit scrap yards during the weekends and to see the mountains of ferrous, non-ferrous and plastic scrap. He knew every single square metre of the work sites. I did not understand much at that age, but I was fascinated by what I saw and my attention was captured especially by the machinery that transformed “garbage” into raw material for direct industry use.

The year 2010 was a decisive one for me as I made up my mind to follow my father’s path into the scrap world. I went to study at the University of Cambridge in the UK, from which I graduated with a Masters in Civil, Structures and Environmental Engineering. During my studies, I completed an internship at a recycling plant in Germany, my first serious contact with this domain.

Citeste mai mult

Comunicat de presa K2016 19-26.10.2016

In perioada 19 – 26 octombrie are loc la Dusseldorf/Germania manifestarea “K 2016” – targul anual pentru produse plastice si cauciuc, cel mai mare targ international de profil din lume.
concurs

Startul acestei manifestari s-a dat in anul 1952, acum 64 de ani, cand 270 de companii, exclusiv din Germania Federala, au expus produse chimice, plastice si cauciuc, precum si tehnologii si echipamente specifice acestui domeniu pe o suprafata de 14 000 mp, inregistrandu-se un aflux de 160 000 vizitatori.

Un punct de cotitura in existenta targului “K” l-a constituit anul 1963, cand acesta s-a transformat in manifestare internationala, cu participarea de expozanti din toate continentele lumii.

In anul 2016, manifestarea aduna 3 200 expozanti (de 12 ori mai multi ca la debut) din 61 de tari, care expun pe o suprafata de 175 000 mp (de 12 ori mai mare ca la debut), in 19 pavilioane, estimandu-se un aflux de peste 250 mii de vizitatori. Motto-ul acestei editii a targului este “SHAPE THE FUTURE” (modeleaza viitorul).

Citeste mai mult

Cupa REMATHOLDING 2016

Cupa REMATHOLDING 2016

Si in acest an, in perioada 23 – 25 septembrie, SC REMATHOLDING Co SRL si-a antrenat unitatile si punctele sale de lucru, precum si alte unitati partenere, prin echipele de fotbal care le reprezinta, intr-o intrecere sportiva de masa, respectiv un turneu de fotbal. 6 echipe s-au intercut pe covorul de iarba sintetic pentru a dovedi care este mai antrenata, mai in forma si – in sfarsit – cea mai buna si merita laurii victoriei.

Intrecerea, impecabil organizata – asa cum ne-am obisnuit, s-a desfasurat la Targoviste, in frumoasa baza sportiva COMPLEXUL DE NATATIE, moderna, dotata cu tot ce trebuie pentru competitii sportive reusite.

Participante la intrecere au fost:
– Remat Bucuresti Sud,
– Rematholding Bucuresti (Punct Lucru Berceni, Chitila si Targoviste),
– Rematholding Ploiesti (Punct Lucru Ploiesti si Aricestii Rahtivani),
– Remat Vrancea,
– Oltmetal Craiova,
– Echipa de juniori, condusa de Andrei Sofian si formata din fostii colegi de liceu ai acestuia.

Sistemul de desfasurare gen turneu a permis fiecarei echipe sa-si demonstreze potentialul tehnic, dar mai ales cel fizic, sa obtina rezultate si sa se claseze pe locul meritat.

Citeste mai mult

COMUNICAT privind desfasurarea activitatii SAPTAMANA ALTFEL

COMUNICAT privind desfasurarea activitatii SAPTAMANA ALTFEL

In perioada 18 – 22 aprilie 2016, conform celor stabilite/aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice s-a desfasurat in scoli programul SAPTAMANA ALTFEL, program dedicat activităților educative extracuriculare și extrașcolare, în cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

In aceasta perioada, SC REMATHOLDING Co SRL Bucuresti – in parteneriat cu unitatile scolare interesate si asociatiile colective de preluare a responsabilitatilor in domeniul colectarii/ reciclarii DEEE – a organizat o serie de vizite la unele din punctele sale de lucru, elevii avand astel ocazia sa vada “pe viu” metodele, tehnicile, instalatiile/utilajele care concura la buna desfasurare a proceselor de colectare, sortare, depozitare temporara, reciclare si valorificare a desurilor de toate categoriile, cu accent pe deseurile provenite din echipamentele electrice si electronice (DEEE), deseuri pe care le vedem sau de care ne lovim in fiecare zi, in casa, pe strada, la scoala sau la birou, in parcari sau in marile magazine.

Au fost vizionate de catre elevi procesele de receptie/cantarire a deseurior la sosirea in punctele de lucru, sortarea, paletizarea si depozitarea temporara a acestora in vederea tratarii/dezmembrarii lor manual, mecanic sau pe instalatiile complexe specifice de care dispune compania noastra.

Citeste mai mult

“Saptamana Altfel” 18-22 aprilie 2016

Saptamana Altfel 18-22 aprilie 2016

In perioada 18 -22 aprilie 2016 Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice reia desfasurarea anuala in scoli a programului SAPTAMANA ALTFEL, dedicat activităților educative extracuriculare și extrașcolare, în cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

In aceasta perioada, scolile – in parteneriat cu operatorii economici, institutiile publice, bazele sportive etc. – organizeaza vizite de lucru in locuri de productie, in institutii publice de cultura si arta, schimburi de experienta, colocvii, intreceri sportive si culturale etc., pe scurt, desfasoara activitati scolare de educatie si culturalizare, altele decat cele desfasurate obisnuit din timpul anului scolar.

Scopul acestui program este de a implica toți elevii și de a răspunde intereselor și preocupărilor acestora, de a le pune în valoare talentele și capacitățile lor în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în programa scolara nationala, si de a stimula participarea lor activa la diverse actiuni, în contexte nonformale.

Citeste mai mult

Avanpremiera la SAPTAMANA ALTFEL Aprilie 2016

România a intrat în elita europeană a reciclatorilor de deşeuri electrice şi electronice

Dupa cum am informat pe site, in perioada 18 – 22 aprilie 2016 se va desfasura, conform celor stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, activitatea SAPTAMANA ALTFEL, program dedicat activităților educative extracuriculare și extrașcolare, în cadrul programului național de educatie”Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
Ca o avanpremiera la aceasta activitate, in data de 02.04.2016, un numeros grup de masteranzi in anul I ai Facultatii de Geografie – Universitatea Bucuresti, condusi de Dna. prefesoara Ana Maria Nistorescu, a efectuat o vizita de documentare specifica pe tema deseurilor la REMATHOLDING.
Tema vizitei de documentare a fost “Evaluarea integrata a starii mediului” la punctele de lucru vizitate (Berceni 110 si Berceni Fort 5), cu accent pe urmatoarele aspecte:
 familiarizarea cu mecanismele reale privind gestionarea deseurilor,
 modul practic de functionare a sistemului de colectare, sortare, tartare, reciclare, valorificare si eliminare nepoluanta a deseurilor si a fractiilor rezultate din tratarea acestora,
 impactul asupra mediului a activitatilor de colectare si tratare a deseurilor prin sortarea pe categorii a acestora, indepartarea substantelor, materialelor si componentelor periculoase (condensatori, ulei, baterii portabile, cartuse toner/cerneala etc.) si expedierea lor la unitati autorizate in vederea eliminarii lor nepoluante.

Citeste mai mult

România a intrat în elita europeană a reciclatorilor de deşeuri electrice şi electronice

România a intrat în elita europeană a reciclatorilor de deşeuri electrice şi electronice

WEEELABEX este un proiect dezvoltat de Uniunea Europeană în parteneriat cu WEEE FORUM care vizează implementarea unui set de măsuri la nivel european pe întreg circuitul de gestionare a DEEE, de la colectare, depozitare temporară, tratare, până la reciclare, valorificare şi eliminare nepoluantă a fracţiilor rezultate.
Scopul urmărit prin implementarea acestui standard este de a limita poluarea mediului prin separarea corectă a materialelor, substanţelor şi componentelor periculoase din DEEE (condensatori cu PCB şi electrolitici, agenţi de răcire tip freon, cartuşe de imprimare, baterii şi acumulatori portabili cu plumb, nichel, cadmiu, mercur, praf luminofor, sticlă CRT cu plumb, material cu conţinut de azbest etc) şi de a creşte eficienţa gradului de reciclare şi valorificare a materiilor rezultate din procesul de tratare a acestora.
La sfârşitul anului 2015, în Uniunea Europeană existau 110 societăţi certificate WEEELABEX în domeniul tratării DEEE, situate în 10 ţări ale Uniunii Europene, cele mai multe fiind în Olanda (31 societăţi), Franţa (25) şi Italia (23).
De la sfârşitul anului 2015, România are două societăţi certificate WEEELABEX, SC Rematholding SRL şi SC GreenWEEE International SA, devenind astfel singura ţară din Europa centrală şi de est care are două societăţi certificate pentru tratarea corespunzătoare a deşeurilor electrice şi electronice.

Citeste mai mult

REMATHOLDING – prima societate de reciclare DEEE din Romania certificata WEEELABEX in decembrie 2015

REMATHOLDING - prima societate certificata WEEELABEX

Anuntam ca la data de 16 12 2015 REMATHOLDING a obtinut certificarea WEEELABEX (certificat no. 15 – 0064, WEEE Label of Excellence ), fiind listata pe site-ul oficial WEEE FORUM ca societate atestata WEEELABEX, site www.weeelabex.org – conformity verification – operators (certificat atasat). Astlel, REMATHOLDING este prima societate din Romania care obtine aceasta certificare internationala in domeniul colectarii si tratarii DEEE..

Fluxurile de tratare a DEEE care au fost certificate
WEEELABEX la REMATHOLDING sunt:
– echipamente de uz casnic de mari dimensiuni – LDA/LHA,
– echipamente de uz casnic de mici dimensiuni – SDA/SHA,
– echipamente cu tub CRT (cathodic rayon tube – televizor, monitor etc.) – CRT.

Citeste mai mult

Rematholding este prima firmă de reciclare din România care a obținut certificarea WEEELabex

Implementarea procedurilor WEEELABEX

Reciclarea deșeurilor electrice și electronice este o activitate care necesită pe lângă investiții și seriozitate și o recunoaștere din partea organizațiilor producătorilor de echipamente electrice și electronice. În viitorul apropiat singurii care vor mai activa în acest domeniu vor fi cei care vor implementa standardele de calitate WEEELABEX.

Despre certificarea societății Rematholding am vorbit cu Nicolae Manole consilier economic al societății. Acesta ne-a declarat:

“WEEEELabex este un standard european care prevede o serie de cerințe de îndeplinit de către cei care colectează , transport, tratează și valorifică deșeurile de echipamente electrice și electronice(DEEE). Acest standard presupune luarea unor măsuri atât în ceea ce privește colectarea dar mai ales în ceea ce privește tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, astfel încât să se poată separa componentele, materialelel, substanțele periculoase din DEEE, iar celelalte fracții care rezultă, fier, cupru, alamă și altele să fie redate circuitului economic.

Citeste mai mult

Implementarea procedurilor WEEELABEX, o perspectiva reala la REMATHOLDING

Implementarea procedurilor WEEELABEX
Preocuparea pentru reciclarea/valorificarea cat mai completa a deseurilor de orice fel in vederea reintroducerii materiilor prime secundare rezultate in circuitul economic, economisirea resurselor naturale si reducerea poluarii reprezinta preocuparea constanta in activitatea REMATHOLDING.

In acelasi timp, sub deviza “COMPETENTA IN RECICLARE”, societatea noastra actioneaza – prin activitatile desfasurate – pentru reducerea poluarii, protejarea mediului inconjurator, incetinirea incalzirii globale si diminuarea schimbarilor climatice.
Aceleasi preocupari se manifesta permanent si in domeniul colectarii si tratarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) – unul din sectoarele de activitate dezvoltate in ultimii 7 ani.

Dotarea cu echipamente performante, de ultima generatie si tehnologii avansate, precum si calificarea adecvata a fortei de munca au facut ca activitatea de tratare a DEEE sa se desfasoare eficient, cu reciclarea/ valorificarea celei mai mari parti din DEEE, ajungandu-se ca in activitatea curenta sa se realizeze un grad de reciclare de peste 85 % si un grad de valorificare de aproape 95%, doar o mica parte (sub 5%) ajungand la depozitarea finala pe groapa de gunoi sau la eliminare ecologica, nepoluanta prin incinerare.

Citeste mai mult

OPP REMAT are un nou președinte

OPP REMATÎn data de 28 iulie 2015, Organizația Patronală și Profesională REMAT (OPP REMAT) și-a ales în adunarea generală noul președinte. Acesta este Mihai Sofian, directorul general al REMATHOLDING , unul dintre cei mai cunoscuți reciclatori de deșeuri din România.

Mihai Sofian îl înlocuiește la conducerea OPP REMAT pe Dumitru Gheorghe, directorul general al REMAT Brașov, care a condus organizația patronală a reciclatorilor în ultimii 12 ani.

Citeste mai mult

“Saptamana Altfel” la Rematholding, 6-10 aprilie 2015.

Saptamana AltfelIn perioada 6 – 10 aprilie 2015 Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice reia desfasurarea anuala in scoli a programului SAPTAMANA ALTFEL, dedicat activitaților educative extracuriculare si extrascolare, in cadrul programului național “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

In aceasta perioada, scolile – in parteneriat cu operatorii economici, institutiile publice, bazele sportive etc. organizeaza vizite de lucru in locuri de productie, in institutii publice de cultura si arta, schimburi de experienta, colocvii, intreceri sportive si culturale etc., pe scurt, desfasoara activitati scolare de educatie si culturalizare, altele decat cele desfasurate obisnuit din timpul anului scolar.

Scopul acestui program este de a implica toți elevii si de a raspunde intereselor si preocuparilor acestora, de a le pune in valoare talentele si capacitațile lor in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in programa scolara nationala, si de a stimula participarea lor activa la diverse actiuni, in contexte nonformale.

Citeste mai mult

“Scoala Altfel” la Rematholding, 7-11 aprilie 2014.

Scoala AltfelIn perioada 7 – 11 aprilie 2014 Ministerul Educatiei Nationale reia desfasurarea anuala in scoli a programului SCOALA ALTFEL, dedicat activităților educative extracuriculare și extrașcolare, în cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

In aceasta perioada, scolile – in parteneriat cu operatorii economici, institutiile publice, bazele sportive etc. – organizeaza vizite de lucru in locuri de productie, in institutii publice de cultura si arta, schimburi de experienta, colocvii, intreceri sportive si culturale etc., pe scurt desfasoara activitati scolare de educatie si culturalizare, altele decat cele desfasurate obisnuit din timpul anului scolar.

Citeste mai mult

Concursul cu Premii – SĂ NE INSTRUIM ÎNTR-UN MEDIU ECOLOGIZAT

TU RECICLEZI, NOI TE PREMIEM
ANUL ŞCOLAR 2013 – 2014
concurs
Concursul cu premii „Sa ne intruim intr-un mediu ecologizat” se desfasoara in perioada scolara 2013 – 2014, este organizat si desfasurat ca si in ultimii doi ani de catre SC Rematholding Co SRL cu acordul şi sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Concursul va fi organizat şi se va desfăşura în municipiul Bucureşti, în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi privat situate în sectoarele:1, 2, 3, 4, 5 şi 6 incepand cu data de 16 septembrie 2013 pana pe data de 13 iunie 2014.

Citeste mai mult

Parteneriatul intre Let’s Do It, Romania! si Remat Holding a implinit patru ani!

afis

Actiunea initiata de Let’s Do It Romania si organizata sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, a avut loc pe data de 28 septembrie 2013 cu sloganul “Curatenie in toata tara intr-o singura zi!”

Pe parcursul celor patru ani, Remat Holding a avut un rol deosebit de important in implementarea si dezvoltarea actiunii organizate cu ocazie “Zilei de Curatenie Nationala in Romania”, sprijinind logistic proiectul si oferind conditiile necesare sortari deseurilor, cu reintroducerea in circuitul de productie a materialelor rezultate din reciclarea deseurilor colectate in cadrul acestei actiuni.

Pe parcursul a patru ani de parteneriat, Remat Holding a preluat aproape 800 tone de diferite deseuri, colectate de voluntarii mobilizati de Let’s do it, Romania in acest proiect, le-a sortat corespunzator, reintroducand in circuitul economic peste 250 tone de materii si materiale reciclabile, adica aproape 33% din totalul cantitatii preluate de Remat Holding.

Citeste mai mult

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Acceptând că acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile.

Setările de confidențialitate

Când vizitați orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații pe browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlează-ți aici serviciile personale de cookie-uri.

Decline all Services
Accept all Services
RematHolding Programul Rabla located at Soseaua Berceni Fort nr. 5 , Bucuresti, Sector 4 . Reviewed by 5 reviews rated: 1 / 5